business

Hva kjennetegner en god selger?

Blogg overskrift

Som fotograf og coach for andre fotografer har jeg oppdaget at salg ofte kan virke skremmende for mange. Men salg trenger ikke være vanskelig eller ubehagelig, for det handler mest om å skape tillit, by på deg selv og din ekspertise og evne å se kundens behov.

I dette blogginnlegget vil vi se nærmere på kjennetegnene til en god selger og hvordan du kan bruke disse prinsippene i din fotografvirksomhet når du skal selge produkter.

 

 

  1. Lidenskap for fotografiet og produktene dine: En god selger er først og fremst en person som har en dyp lidenskap for sitt fag. Som fotograf brenner du for å fange øyeblikk, formidle historier og skape kunst gjennom ditt arbeid. Om du skal selge produkter må du ha samme lidenskap for produktene dine. Denne lidenskapen kommer til syne når du kommuniserer med potensielle kunder og inspirerer dem til å forstå verdien av ditt arbeid.

  2. Kunnskap og ekspertise: En god selger er også en person som har dyptgående kunnskap og ekspertise innen sitt felt. Du har brukt tid på å finne produktene dine og vet de forskjellige egenskapene et produkt har. Dette gjør at du har større faglig tyngde og kunnskap enn kunden din. Denne kompetansen gjør deg i stand til å veilede og rådgi kunden i alle valgene sine. For det ER mange valg som kunden må ta,- og ved å hjelpe kunden med dette, viser du at du er en kunnskapsrik ressurs.

  3. Evne til å skape tillit: Tillit er en avgjørende faktor i ethvert salg. En god selger har evnen til å bygge tillit med potensielle kunder. Dette oppnår du gjennom å være ærlig, åpen og transparent i din kommunikasjon. Hvorfor bør kunden velge det ene fremfor det andre? Hva er fordelen/ulempen med valget kunden vurderer? Ved å vise din ekspertise og tilby konkrete løsninger på kundens behov , kan du bygge tillit og veilede kunden i hvilke valg som blir best for akkurat de.

  4. Evnen til å lytte, spørre og forstå kundens behov: En av de mest undervurderte ferdighetene til en god selger er evnen til å lytte aktivt og stille spørsmål. Å forstå kundens unike behov, utfordringer og mål. Hvorfor har de booket time hos deg? Hva er det egentlig de ønsker? Innrammet bilde, gaver, takkekort etc? Ved å lytte oppmerksomt (og spørre!) kan du tilpasse din tilnærming og tilby kunden en skreddersydd løsninger som møter deres forventninger. Dette viser at du er opptatt av kundens ønsker og behov.

  5. Ha en salgsplan! Om du ikke vet hva du selger eller hvorfor kunden bør ha det, - vet ikke kunden det heller! Dette går tilbake til å forstå kundens behov og finne gode løsninger for dette behovet og tilby akkurat de produktene til kunden din.
  6. Tro på dine egne evner: Til slutt, som en god selger er det avgjørende å tro på dine egne evner som fotograf. Troen på deg selv og at dine løsninger vil løse kundens behov, vil skinne gjennom og inspirere kunden til å ta sine valg. Dette gir deg en autentisk og overbevisende stemme når kunden skal ta sin kjøpsavgjørelse.

     

Å være en god selger handler om mer enn bare å selge produkter eller tjenester. Om vi ønsker å lykkes som fotografer må salg bli en naturlig del av virksomheten din. Og kanskje du ikke helt tror det enda, men salg kan være en positiv og berikende opplevelse når det gjøres på riktig måte. Ved å vise lidenskap for ditt fag, by på din ekspertise, bruke tid på kunden din, skape tillit, lytte aktivt, ha en plan og tro på dine egne evner, kan du inspirere kundene dine til å ta gode valg slik at de ikke bare blir fornøyde, men også anbefaler deg videre til andre som trenger fotograf.

 

Har du lyst til å lære deg alle stegene i denne prosessen, bli en god selger og formidle verdi og kunnskap på en god måte? Da kan du sette deg på venteliste for Portrett til Profitt. Dette er programmet for deg som ønsker å selge produkter, bli god på det og lage en salgsplan for deg og din bedrift.